De afgelopen periode hebben we een hoop leuke dingen gedaan in groep 2. 

Sinterklaas is geweest en heeft voor alle kinderen van de groep cadeaus meegenomen, waar intussen druk mee wordt gespeeld. Voor kerst hebben de kinderen een mooie kerstboom geplakt en hebben we o.a.” muziek” gemaakt met muziekinstrumentjes tijdens het zingen van kerstliedjes. Intussen is de drukke decembermaand weer voorbij en zijn we in een heel nieuw jaar aanbeland. 

Boekjes lezen vinden we bij groep 2 erg leuk en daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de taalontwikkeling van onze dreumesen en peuters. In januari hebben we daarom (inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie) weer mee gedaan met  de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar is het boek ‘Moppereend’ verkozen tot prentenboek van het jaar.  We lezen het boek, verven moppereendwolken, kleuren  een moppereend, zingen onder de paraplu, bewonderen een mooie regenboog, leren een versje over moppereend en gaan zeker ook heerlijk mopperen met elkaar. Best leuk: eens even mopperen op z’n tijd! De kinderen moeten er erg om lachen. Het mopperversje gaat zo: 

Doe je hand in je zij,

Doe je ander hand erbij,

Kijk héél boos,

En stamp met je voeten!

Ook hebben we weer een gezellig voorleesontbijt gehad waarbij kinderen in hun pyjama mochten komen luisteren naar het Moppereendboek, voorgelezen door Loes Masseree, zelf een schrijfster van o.a. een kinderboek.  Daarna een lekker broodje eten met elkaar. 

In februari  zijn  we met de oudste peuters naar de voorstelling:” Mopperen doe je zo!” van poppentheater Smoespot gegaan in de bibliotheek.

We geven de voorleestassen weer mee aan de kinderen om thuis samen met papa en /of mama te kunnen genieten van het luisteren en kijken naar een mooi prentenboek. In de tas zit een kleurplaat die kinderen mogen kleuren en ook mogen houden. Verder zit er een knuffel in die bij het boekje hoort en die bij het voorlezen een extra beleving geeft.  Ook zit er nog een schriftje in de tas, waarin geschreven kan worden wat men van het boekje vond.  We hebben verschillende voorleestassen en zullen deze af en toe aan uw kind uitlenen. Na een week mag het weer worden ingeleverd. 

Veel leesplezier alvast!