Nieuws van de groepen


Een berichtje uit groep 1.

Ondanks de coronatijd proberen wij zorgeloos te genieten.

Zo hebben wij een mooie zomer achter de rug, waarin wij allemaal veel plezier hebben gehad,

Spetteren met de eendjes in het water was zo leuk, dat sommige kinderen hier geen genoeg van konden krijgen, wij als pedagogisch medewerkers stiekem ook niet.

We konden heerlijk buiten kunnen spelen, en hebben heerlijke waterijsjes gegeten

Ook hebben wij mooie knutsel werkjes gemaakt passend bij de verschillende thema’s.

Zoals in de herfst een herfstblad en een egel.

 

11 november was het sint Maarten lopen, helaas ging het dit jaar ietsje anders dan andere jaren.

De kindjes vanaf 1 jaar hebben een mooie lampion gemaakt, en uiteraard hebben we op de groep geoefend .

Ieder mocht de lampion vast houden en we zongen met z’n allen

 

Liedje: lampionnetje
Lampionnetje schijnt als een zonnetje
Schijnt als een lichtje op mijn blij gezichtje.

 

Nu zitten we in de drukke december maand. We knutselden een Pietje in een schoorsteen.
En , wat een verrassing, in de schoorsteen zat wat lekkers.
En de cadeautjes? Die kregen we ook. Een mooie kruiptunnel, speelgoed   de echte baby’s een mooi speelkleed.
We mochten Mashreg, Ilhan, Wael, Zainab, Doran, Lieke, Evianne, Finn, Lieke,  Jo Ann ook verwelkomen in onze groep.

 

Een berichtje uit groep 2.

De peuters van Koekoek…

Wist u dat:

Admas al heel goed tot 10 kan tellen en stilzitten echt niet leuk vindt.

Amy dol is op Antonina, dat ze al echte vriendinnetjes zijn en graag achter elkaar aan rennen? Annaleen heel erg houdt van verkleden en dan het liefst een prinsessenjurk aanheeft?

Annaleen heel blij is als ze naar Collin mag?

Antonina dol is op Amy en dat ze samen heuse opruimkampioenen zijn? We daar heel blij mee zijn? Bodi het erg leuk vindt als Tirza komt dansen en dat hij dan heel hard op de trommel kan slaan? (dit doen ze altijd aan het eind van het dansuurtje).

Charlotte net van de babygroep naar de peutergroep is gegaan en dat ze daar heel graag met de babypoppen speelt?

Christoph graag z’n gangetje gaat en het ridderkasteel heel mooi vindt?

Collin het heel leuk vond om een kabouter met mooie geschminkte wangen en zijn zelfgeverfde kaboutermuts op te zijn en dat deze kabouter erg van kwebbelen houdt?

Dani vertelde dat zijn haar is geknapt? Met de strijker! (zijn haar is gedaan met de tondeuse) 

Eva het leuk vindt om met de dino’s te spelen en dat ze daar ook graag het geluid van de dino’s bij maakt?

Fasika vaak lekker eten voor ons kookt in t speelkeukentje?

Jace het heel leuk vindt om gek te doen en ons altijd aan het lachen maakt?

Janelle en Sophie elkaar heel lief vinden en graag samen spelen met de keukenspullen en de poppen? En dat Janelle al heel goed een pirouette kan dansen?

Joshua dol is op lichtknopjes en de telefoon van ’t Koekoeksnest en dat hij al eens voor ons iemand gebeld heeft

Kjeld heel graag een praatje met ons maakt en dat hij ook heel lang en mooi kan spelen met de trein en het treinspoor? Lisa heel erg dol is op haar knuffel konijn en ook graag met de poppen moedert? Mace heeeel graag met zijn champignon (lampion) wou lopen?

Maisoon ook nu mag spelen bij groep 2 en dat ze heel erg van dansen houdt?

Maxi al heel goed helemaal alleen voor de groep een liedje durft te zingen en dat ze boos wordt als er iemand mee gaat zingen? Ze wil het zelluf doen!

Mika kampioen klimmen is en we hem soms van tafel moeten plukken?

Naher het liefst de met auto’s speelt, maar buiten in de zandbak spelen ook heel leuk vindt?

Rens graag treintjes maakt van auto’s en karretjes en daar dan het hele lokaal mee rondrijdt?

Sabrin heel erg houdt van tekenen, plakken en verven?

Sil onze nieuwe verkleedkleren echt superleuk vindt en in het konijnenpak vrolijk rondhuppelt? Sophie heel graag speelt met Janelle en met Sil, dat ze heel gezellig en sociaal is en de beste knuffels kan geven?

Suze verven zo leuk vindt, dat ze er eigenlijk niet meer mee wil stoppen als ze één keer begonnen is? Dat er dan eigenlijk geen plekje meer wit mag zijn op haar papier?

Noa nu ook in onze groep mag spelen en dat erg gezellig vindt.

 

Bso ’t Kwetternest.

De eerste schoolweken zijn alweer van start gegaan en de herfstvakantie is alweer voorbij. Wat gaat de tijd snel!
Wij hebben in de afgelopen tijd weer veel gedaan en meegemaakt op de BSO.  

Laten we beginnen bij de zomervakantie…
Tijdens de zomervakantie waren veel kinderen aanwezig.

Om het zo leuk mogelijk te maken, hebben wij een aantal thematische dagen gehad.

Zo hebben wij o.a. verschillende kookdagen gehad, waarbij de kinderen appelflapjes, macaroni, worstenbroodjes, gevulde wijnbladeren en fruitsalades hebben gemaakt. Hiervoor hebben sommige kinderen hun eigen boodschappenlijstje gemaakt en mochten ze dan ook samen met de leidsters de boodschappen gaan doen. En wat kunnen zij dit al goed!
Ook hebben we popcorn gebakken aan de hand van een echte popcornmachine. De geur van de verse popcorn kon je bij de babygroep en de peutergroep nog ruiken en was zelfs zo sterk dat het brandalarm aan ging! Ondanks dit spannende moment was het toch nog heel lekker.

Ook alle andere thematische dagen zoals sportdag, superheldendag, dansdag en spelletjesdag waren een succes.


Na de zomer zijn wij, net als op de andere groepen, ook op de BSO gestart met thematische weken. Zo hebben de kinderen gewerkt met het thema kunst en het thema herfst. De komende tijd zullen wij met nog meer thema’s gaan werken. Omdat het weer de afgelopen weken erg herfstig was, hebben de kinderen tijdens de herfstvakantie een eigen bioscoop in een hut mogen maken. Ook zijn wij tijdens de herfstvakantie naar glow in the dark sports geweest. Voor sommige kinderen best spannend, maar iedereen heeft het enorm leuk gehad.

In de afgelopen tijd zijn een aantal kinderen 4 jaar geworden. Zo kwamen Lois, Bryan, Asya en Jayden het nog gezelliger maken op de BSO!

 

Bso Lesturgeon

Hallo allemaal,

Hier een klein berichtje vanuit de bso Lesturgeon.

Wat hebben we toch een gezellige groep. Van kleuters tot bovenbouw, iedereen trekt leuk met elkaar op.

Bij binnenkomst zoekt iedereen een groepje op om mee te spelen of gezellig te kletsen. De grotere kinderen (met contract) vinden het fijn om zelfstandig buiten te spelen op het grote plein. De kinderen die jonger zijn kunnen ook buiten spelen maar dan op het kleine pleintje bij het lokaal. Zo kunnen ze ook zelf kiezen of ze naar buiten willen en hoeft niet de hele groep perse mee. Daar is dan ook met het mooie weer veelvuldig gebruik van gemaakt.

Na de zomervakantie hebben de kinderen opnieuw regeltjes gemaakt om het spelen om de bso zo fijn mogelijk voor iedereen te maken. Af en toe vergeet iemand het wel , maar als er even weer op gewezen wordt gaat het toch verder goed. Zo blijft de sfeer ook fijn.

Af en toe neemt een leidster van huis spellen mee, wat dan ook gespeeld wordt. “De betoverde doolhof” en “wie is het?” zijn dan favoriet.

Er wordt ook veel getekend, gekleurd en geknutseld. Elk werkje mag dezelfde dag nog mee naar huis maar vaak wil iemand het later nog afmaken. Daarvoor staat er nu een mandje.

De grote kinderen vinden het minder leuk om voorgelezen te worden door de pedagogisch medewerker, veel liever lezen ze zelf voor aan de groep. En dat vinden wij allemaal ook heel leuk.

Wat ook heel leuk is, is het spelen in het speellokaal. De kinderen kunnen zich lekker even uitleven maar ook serieuze gesprekken hebben waar de “kleintjes”  op  dat moment even niet bij zijn.

 

Een kleine greep uit het pedagogisch beleid:

VVE:  Voor- en Vroegschoolse Educatie.
Kinderen ontwikkelen zich elke dag. Ieder op zijn eigen tempo.

Het is daarom vanzelfsprekend dat ’t Koekoeksnest  veel aandacht besteed aan deze ontwikkeling. Want een kind dat zich goed ontwikkeld heeft een betere startpositie in het basisonderwijs.

Bij ‘t Koekoeksnest  wordt gewerkt met het VVE- programma Uk & Puk, welke mooi aansluit op het VVE-programma Schatkist wat gebruikt wordt door de Basisscholen in Emmermeer. Daardoor verloopt de overgang naar de basisschool soepeler.

Wat betekend dit in de praktijk?

Bij ’t Koekoeksnest werken we thema gericht. Deze thema’s uit de UK & Puk methode passen bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren de verschillende vormen van de ontwikkeling, zoals o.a. de taalontwikkeling, de sociaal-/emotionele ontwikkeling en het beginnend rekenen zoals bijvoorbeeld begrippen als boven, onder en in en het tellen.

Het begint al bij de baby’s door het benoemen van wat we gaan doen, de liedjes die we zingen en de daarbij behorende bewegingen, het benoemen van lichaamsdelen en emoties. Maar ook de activiteiten die we doen. Alles is met een doel.

Dit gaat ook bij de peuters en schoolkinderen zo door. De interactie tussen de pedagogisch medewerker en het kind, de activiteiten die gedaan worden en het spelen , het is allemaal gericht op de optimale ontwikkeling van elk kind.

Gedurende de thema’s kijken de pedagogisch medewerkers wat een kind allemaal al kan en waar eventueel nog wat aandacht aan gegeven kan worden en wat daar voor nodig is.

Communicatie met de ouders speelt hierbij een belangrijke rol.

 

Personeel:
We zijn heel blij te mogen vertellen dat Kelly haar 2e kindje verwacht.

 

Prietpraat:

 • We hebben buiten bij de aardbeienplantjes een gesprek over groente en fruit dat aan planten, bomen en struiken groeit. Als de leidster verteld dat appels aan bomen groeien net zoals peren en kersen, dan zegt Asya: ”Ik heb ook een kersteboom gemaakt met lichtjes.”
 • Dani wordt ingesmeerd met zonnebrandcrème en verteld: “ Wij hebben ook smeer…”
 • Evan vraagt zich af of je stem veranderd als je groot bent. Corry beaamd dit en verteld ter illustratie dat ze nog een geluidsband opname heeft van haar stem van toen ze 2 was. Toen klonk haar stem heel anders. Waarop Evan wil weten of haar ouders daar toen een app voor hadden toen.
 • Saphira verteld dat het heel koud was in de Bioscoop, wel 1 centimeter.
 • De auto was kapot. Die is toen naar de makelaar geweest, aldus Jente.

 

       Wist u dat….

 • We het fijn vinden als meegebrachte spullen van naam zijn voorzien?
 • De kinderen de sloffen/antislip sokjes weer lekker aan mogen?
 • Er een bel aanwezig is voor als de tussendeur gesloten is?
 • We aan het begin van het jaar een papier naast de deur ophangen waarop de sluitingsdagen staan?
 • Het papier met sluitingsdagen het hele jaar naast de deur hangt?
  OPROEP!!!
  We zoeken nieuwe leden om de oudercommissie te versterken!!
  Op de het bord in het halletje hangt een brief wie er zoal in de oudercommissie zitten.
  Voor meer informatie over wat de oudercommissie zoal doen, kunt u contact opnemen met de oudercommissie.


Kerstvakantie : 19 dec 2020 t/m 3 jan 2021