Maatregelen bij ‘ t Koekoeksnest ter voorkoming besmetting.

Wij volgen de regels benoemd door de RIVM en GGD.

 

Mijn kind is morgen welkom op school, maar is er ook BSO?
Uw kind is welkom op school als u werkt in een cruciale beroepsgroep. Als uw kind normaliter gebruik maakt van BSO, kan deze in principe op de BSO terecht.  Dan neemt u contact op om aan te geven dat u werkzaam bent in een cruciale beroepsgroep. U wordt dan op de lijst geplaatst met ouders die noodopvang mogen aanvragen. U kind wordt dan van school gehaald net als anders.

 

Ik werk in een cruciale beroepsgroep en mijn kind gaat normaliter naar de kinderopvang, maar heeft nu milde gezondheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden). Mag ik mijn kind toch brengen?
Nee, uw kind mag niet naar de opvang. Als de klachten verergeren neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. Bij twijfel kunt u contact opnemen met het RIVM (0800-1351), GGD Drenthe (0592-306300)

- Vanaf nu tot nader order is het kindercentrum het Koekoeksnest geopend alleen voor ouder/verzorgers die werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep
- De BSO locatie Montessori is gesloten. Deze kinderen worden opgevangen bij t’Kwetternest
- Er is sprake van kleine groepen kinderen, zelfs als we ze samenvoegen.
- BSO kinderen worden naar school gebracht en weer opgehaald indien van toepassing.
- We proberen zoveel mogelijk vaste gezichten in te zetten.
- Hebt u een vraag, dan kunt u dit kenbaar maken via de mail info@koekoeksnest.org
- We zijn telefonisch in ieder geval bereikbaar tussen 7.30 - 14.00 uur op   0591-556454
- Voor noodopvang kunt u contact opnemen mail of telefoon / 0652036024 als een van u werkzaam is in een cruciale beroepsgroep. U wordt dan geïnformeerd over de verdere gang van zaken.
- Wij verzoeken u dringend om de aangevraagde opvang af te melden indien dit toch niet nodig blijkt te zijn!

Mag mijn kind naar de kinderopvang?
De kinderopvang is dicht tot en met 6 april 2020. Kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken worden wel opgevangen. Een overzicht van cruciale beroepsgroepen, vindt u hier:
(link naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen)

 

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?
Als u uw kind thuis kunt opvangen, is het verzoek dit te doen. Als dit echt niet lukt, kunt u een beroep doen op de school of kinderopvang. Het is geen eis dat beide ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Er moet opvang zijn zodat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven.

 

Mag ik extra dagdelen afnemen?
Ja.Indien u als ouder, werkzaam in de vitale sector, extra word op geroepen. Neem per mail contact op met via. info@koekoeksnest.org

 

Mijn kind is morgen welkom op school, maar is er ook BSO?
Uw kind is welkom op school als u werkt in een cruciale beroepsgroep. Als uw kind normaliter gebruik maakt van BSO, kan deze in principe op de BSO terecht.  Dan neemt u contact op om aan te geven dat u werkzaam bent in een cruciale beroepsgroep. U wordt dan op de lijst geplaatst met ouders die noodopvang mogen aanvragen. U kind wordt dan van school gehaald net als anders.

 

Wie bepaalt welke kinderen toegelaten worden tot school en kinderopvang?
Als kinderen thuis kunnen worden opgevangen, is het verzoek aan ouders om dit te doen. School en kinderopvang zijn nu bedoeld voor de noodopvang van kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen.

Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen voor opvang?

  • Betaal de gehele factuur voor opvang zoals u dat altijd doe. Ook voor de maand april vragen wij u de factuur te blijven betalen.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze doorbetaald. 
  • U hoeft dus in principe geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten.
  • U behoudt dan ook uw plek op de kinderopvang wanneer deze weer regulier opengaat.
  • Een deel van de kosten die u maakt voor kinderopvang bestaat uit een eigen bijdrage. Ook deze eigen bijdrage voldoet u aan de kinderopvangorganisatie. 
  • De Rijksoverheid kijkt naar manieren om dit achteraf te repareren en zullen hier zo snel mogelijk over communiceren.
  • link naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

 

Waar kan ik terecht voor vragen?
Kinderopvangorganisaties en ouders kunnen terecht op https://www.rijksoverheid.nl/. Op deze website staat de meest actuele informatie. 

 

Heeft u vragen aan  ’t Koekoeksnest

Mail naar info@koekoeksnest.org Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.